Calculatoare componente PC Case RAM CPU cartele video
Placa de baza este circuitul integrat principal la care sunt montate multe alte componente hardware. Ea contine magistralele, sau caile circuitelor electrice, ce se gasesc intr-un calculator.
Magistralele permit datelor sa circule intre componentele care alcatuiesc un calculator.
Unitatea centrală de prelucrare (CPU) este considerată creierul calculatorului. Este cunoscută și sub numele de procesor.
Procesorul este una dintre cele mai importante componente ale unui calculator, fiind cel care stabileste cine, ce si cand sa se efectueze o anumita operatie
RAM (Random Access Memory), este memoria care poate fi citita ori scrisa in mod aleator, in acest mod putanduse accesa o singura celula a memoriei fara ca acest lucru sa implice utilizarea altor celule. In practica, este memoria de lucru a PC-ului, aceasta fiind utila pentru prelucrarea tempoarara a datelor, dupa care se impune (este necesara) salvarea lor pe un suport ce nu depinde direct de alimentarea cu energie.
Hard disk-ul sau discul dur, este un dispozitiv magnetic folosit pentru stocarea datelor. Orice instalezi si copiezi in calculator (muzica,filme,programe) se stocheaza in hard disk. Capacitatea de stocare a unui hard disk poate varia de la gigabytes (GB) la terabytes (TB).

Nu a fost găsit niciun produs care să se potrivească cu selecția ta.

Comanda apel
+
Sunati-ma!